torsdag 28 juli 2011

Göta Kanal med Sigrid Storråda

Igår hade jag och dottern (stundtals även den äkta hälften) den stora förmånen att få åka med Vikingaskeppet Sigrid Storråda en bit på Göta Kanal. Sigrid Storråda hade varit i Stockholm och var nu på väg hem till Götene. Vi hoppade på i Karlsborg 08,30 på morgonen och hoppade (motvilligt) av i Norrkvarn utanför Lyrestad kl 18,30. Jodå, vi fick allt ett frestande erbjudande om att sova över på däck på båten, men jag gissar att den äkta hälften och dottern inte var lika lockade av detta som jag var....

En resa som bilvägen är ca 50 km och hade förmodligen tagit strax under en timme att köra, tog via slussar och broöppningar på kanalen nästan exakt 10 timmar.

Det var härligt att glida fram längs kanalen och vädergudarna stod helt på Sigrids Storrådas sida och verkade enligt vikingarna ombord ha gjort så nästan hela tiden.


Sigrid har precis passerat en bro i Karlsborg.


Ombord fanns blodtörstiga vikingar!



Vid ett stopp på vägen kom Radio Skaraborg och intervjuade Föreningens ordförande Jonas Krantz.


I bakgrunden syns ett antal trälådor där "slavarna" ska sitta och ro.



Sveriges minsta färja transporterade cyklar för 1 kr ToR.



Det var ont om "slavar" så vikingaskeppet fick tankas. Var än vi kom fram väckte vikingaskeppet stor uppmärksamhet och kamerorna klickade konstant...




Sigrid vid en av alla de slussar vi åkte igenom. Vid en av slussarna fick man manuellt öppna och stänga slussportarna och japp, jag var en av dem som fick den äran!


Jag var beredd på regn efter de sista veckornas eländiga väder, men fick lämna kvar regnkläderna i bilen. Solskydd hade jag däremot inte med. Fick låna lite av en snäll viking men blev ändå lite vackert rosa här och var.

tisdag 26 juli 2011

Grattis Ella!

våra döttrars kusin fyllde 9 år och firades i söndags. Naturligtvis behöver hon ett riktigt "flickkort".

lördag 23 juli 2011

Same same - but different

Är precis vad dessa två kort är. Grunden är helt lika, embossad bakgrund, samma stämpel, båda har band och stämplat grattis. Men ändå blir de så olika.
Vad som inte syns är att jag även har lagt 3D lack på vissa av druvorna för att få en mer djupkänsla.





Dotter 20 år och midsommarkort

Den yngsta dottern fyllde 20 år, i Juni, och eftersom hon inte vill ha för mycket dekorationer så fick det bli ett ganska rent kort (nåja, skapligt rent i alla fall).



Midsommarkortet är ett hejdlöst experiment med många blommor och olika papper. Första kontakten med Core'dination var beroendeframkallande. Det är det bruna bakgrundspappret som är embossat och sedan slipat med lite sandpapper för att få fram färgen under. Även den stora mörkbruna blomman är ett Core'dination papper.

Vi skulle bort till svåger och svägerskan på midsommar och eftersom de har en helt fantastisk vinkällare - så otroligt mysig (som svågern gjort ordning i en jordkällare) så gällde det att hitta ett vin som kunde lagras.

lördag 9 juli 2011

Studenten som var...

... innebar ju att en mängd kort behövdes (hade inga kvar sedan förra året).

Först ut några småkort.

Och några småkort till killarna. Slipsen är från Magnolia och hatten från Stämpelboden. Texten är totalt okänd. Köpte ett kit med clearstamps för säkert fyra år sedan...




Några Inkadinkado stämplar samt en textstämpel från Stämpelboden.








Ett liftat kort från... (jaha, än en gång så är minnet mycket flexibelt...).





Tre favoriter i repris *skratt*. Fast jag har använt mig av olika bårder och papper. Ni vet "same, same, but different".











Den här ugglestämpel köpte jag på en mässa och undrade i efterhand vad jag skulle ha den till?!? Men naturligtvis är student ett lysande bra tillfälle! *skratt*. Bara att klippa ut en studentmössa och klistra på.




En studentjej från Scraplyckan.




Var även tvungen att testa om det gick att göra en studenvariant på ett tidigare kort. Och det gick alldeles utmärkt.






Ett enkelt studentkort. Eftersom smaken är så olika så gäller det att göra flera varianter av kort. Åtminstonde om man gör till en affär...




Hittade ett urläckert band på en mässa. Det har ståltråd i kanterna och turkosa paljetter. Är rädd för att det syns dåligt här.